Mesrur Barzani aleyhine açılan sözde suç dosyasına ABD’den red!

PeyamaKurd - ABD Federal Mahkemesi Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani hakkında açılan kumpas davasını ret etti.  Barzani hakkında açılan davada, Amerika’da Barzani ailesine ait malikane ve pahalı mülklerin olduğu iddia edilmişti. Davayı açan ...

Haberler 03.10.2024 - 21:57 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 11:54

PeyamaKurd - ABD Federal Mahkemesi Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani hakkında açılan kumpas davasını ret etti.

Barzani hakkında açılan davada, Amerikada Barzani ailesine ait malikane ve pahalı mülklerin olduğu iddia edilmişti. Davayı açan kişi ise Kürdistan Bölgesi dışında yaşayan ve uzun zamandır sosyal medya üzerinden Barzani ailesi ve Kürdistan Bölgesi yöneticilerini hedefleyen programlar yapıyor.

Tek başına bir örgüt gibi hareket eden Meki Amedinin arka planı da var. Yazıda o noktaya da parmak basacağız.

Mesrur Barzani üzerinden Barzani ailesine açılan sözde davanın siyasi amaçla açıldığı ve özellikle Kürdistan Bölgesi seçimlerine denk getirilmesinin altında yatan siyasi menfaatler de var.

PeyamaKurdun sık sık iletişimde olduğu hükümet kaynakları, Mesrur Barzaninin söz konusu davadaki asıl kirli niyeti bildiğini ve davanın sonuca ulaşmasını beklediği için reaksiyon vermediği bilgisini aktarıyordu.

**

ABD Mahkemesi kirli kumpas davasını reddetti!

ABD Federal Yargıcı Randolph Moss dün, (2 Ekim 2024) Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Başbakanı Masrur Barzani, ailesi ve diğer 63 kişiye karşı açılan davayı esasen reddetti.

Mesrur Barzaninin avukatları davaya konu olan asılsız iddiaları belgelerle çürütmüş, davayı açan şahısların siyasi ve örgütlenmiş amaçları olduğuna dair belgeler sunmuştular.

ABDli Yargıç Moss belgeler ve iddiaları karşılaştırarak, Barzani ailesine dair iddiaları esasen reddetti ve mahkemeyi sonlandırdı.

Ayrıca Yargıç Moss, davacıların asılsız iddialarda bulunmaya devam etmeleri halinde en ağır şekilde cezalandırılacaklarını da kanun hükmüne düştü


Peki kirli kumpas davasını açanlar kimdi, hedefleri neydi?

ABD Federal Mahkemesinde, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani aleyhine açılan kumpas davasını Almanyada yaşayan Meki Amedinin sürekli propagandasını yaptığı PKKnin Güney Kürdistanda kurduğu bir örgüt adına (Tewgera Kurdistan) açmıştı.

PKK bağlantılı söz konusu örgütün arkasında bu davaya öncülük eden ve birçok siyasi menfaati olan isim de vardı.

***

Örneğin;

PKKnin Bağdata vekil olarak yolladığı Serkewt Şemseddinin Hanımı Şinyar Hasan, Berhem Salihin ABDde yaşayan gazeteci kardeşi Belen Salih gibi isimler sadece bazıları

İsmi geçen şahısların kumpas davasını piyasaya sürüp kamuoyunda algı yaratmaları kulak ardı edilecek bir durum değil.

**

çünkü;

Söz konusu dosyanın açıldığı aynı dönemlerde Irakta vekil seçilen Serkewt Şemseddin, Bağdat tandanslı faaliyetlerde bulunarak Kürdistan aleyhinde propaganda ve dezenformasyonlar yayıyordu.

Serkewt Şemseddin, Kürdistan Bölgesi Hükümetini kamuoyunda aciz ve tekelci göstermek isteyen ve Barzanilere karşıt hareket eden kirli stratejinin baş neferlerinden birisi.

***

Bafil Talabaniden, Serkewt Şemsedinin eşine vekillik jesti!

Öyle ki;

Bafil Talabani, Serkewt Şemseddinin Hanımı Şinyar Hasanı Süleymaniye listesinden milletvekili adayı göstererek onları mükafatlandırdı.

Haşdi Şabinin Hristiyan Grubunun Komutanı Rayan Keldan, seçim arifesinde Şinyar Hasanın elini tutarak aynı kulvarda yer aldıklarını açıkça beyan ediyor.

Bafilin, siyasi meydanda son günlerde haddini aşarak yaptığı propagandanın başında bu davanın kesin kazanılacağı zannediliyordu. Ama yanıldılar!

***

ABDli Yargıçtan net çıkış: Asılsız iddialar devam ederse

İran ve Haşdi Şabinin de destek verdiği söz konusu kirli kumpas davası, ABD mahkemesi tarafından esasen ret yedi.

Ayrıca Yargıç Moss, davacıların asılsız iddialarda bulunmaya devam etmeleri halinde en ağır şekilde cezalandırılacaklarını da kanun hükmüne düştü

Bu kararlar beraber, Meki Amedi, Serkewt Şemseddin, Şinyar Hasan, Belen Salih, Bafil Talabani, İran, Haşdi Şabi ve PKKnin kirli kumpas planı bir kez daha suya düştü.

Ana Sayfaya Git