PeyamaKurd - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
TBMMdeki komisyon çalışmalarına ve İmralı görüşmelerine dikkat çeken Bahçeli, CHP yönetimini sert sözlerle eleştirerek, İmralıya gitmekten korktular, kaçtılar. çözümde kaçak güreştiler dedi.
MHP Lideri Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda iç siyasetten dış politikaya kadar pek çok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.
Bahçelinin hedefinde, parti içi tartışmalar ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen CHP yönetimi vardı.
Minder dışına çıktılar
TBMMde çözüm süreci kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun çalışmalarında sona gelindiğini belirten MHP lideri, komisyon üyesi 3 milletvekilinin İmralıda Abddullah Öcalan ile görüştüğünü hatırlattı.
Sürece destek vermeyen CHPyi eleştiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: Cumhuriyetin yegane gücü cumhura ne zaman saygı duydular? İmralıya bile gitmekten korktular, kaçtılar. Esasa değil usule itirazlarını ürkek sözlerle açıkladılar. Türkiyenin en önemli sorununun çözümünde kaçak güreştiler. Ümit ederim ki gerçeği görürler ve minder dışına çıkmazlar.
Papa ziyaretine tepki
Papanın Türkiye ziyaretine ilişkin de konuşan Bahçeli, 1700 yıl önceki İznik Konsilinin canlandırılma hevesine karşı olduklarını belirterek, Gizli propagandaya itirazımız var dedi.