PeyamaKurd - Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait SİHAların Meskene kenti ve Tabka kırsalında askeri noktalarını hedef aldığını, saldırılarda bazı kişilerin yaralandığını açıkladı.
DSG Basın İrtibat Merkezi, son gelişmelere ilişkin Telegram hesabı üzerinden açıklama yaptı.
Açıklamaya göre, Şam güçleri Deyr Hafırın güney kırsalındaki Zubeyde köyünde DSG kontrolündeki bölgelere sızma girişiminde bulundu.
DSG, Güçlerimiz, Şam hükümetine bağlı grupların sızma girişimine karşılık vererek bu girişimi boşa çıkardı. Silahlı gruplar başarısız olduktan sonra, SİHAların koruması altında ve ağır silahlar kullanarak kaçmak zorunda kaldı açıklamasına yer. verdi.
DSG açıklamasının devamında TSKnın saldırıların arttığını savunularak şu ifadelere yer verdi:
Saldırıların tırmandırılması kapsamında, Türkiyeye ait Bayraktar tipi bir SİHA, Tabka kenti kırsalındaki El-Buasiye köyünde güçlerimize ait bir noktayı hedef aldı. Saldırı sonucunda bazı savaşçılarımız yaralandı ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.
Söz konusu saldırının, bir hafta içinde aynı bölgede Türkiyeye ait SİHAlar tarafından gerçekleştirilen üçüncü saldırı olduğu kaydedildi.