PeyamaKurd - İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Avrupa Birliğinin (AB) Devrim Muhafızları Ordusunu terör listesine alma yönündeki girişimlerine sert bir dille tepki gösterdi.
Erakçi, Brükselin bu adımını büyük bir stratejik hata olarak nitelendirerek, Avrupanın bölgedeki tutumunu eleştirdi.
Savaş ateşi körükleniyor suçlaması
Sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yapan Erakçi, Avrupanın bölgedeki gerilimi düşürmek yerine savaş ateşini körüklemekle meşgul olduğunu söyledi.
Birçok ülkenin topyekn bir savaşı önlemek için çaba sarf ettiğini ancak bu ülkeler arasında Avrupalıların bulunmadığını belirten Erakçi, AByi iki yüzlülükle suçladı.
Erakçi, Avrupanın İsrailin Gazzedeki eylemlerine karşı herhangi bir adım atmadığını ifade ederek, buna karşın insan hakları adına İrana baskı uygulamak için acele edildiğini bildirdi.
Bakan, ABnin bu hamlesinin, Avrupanın uluslararası arenadaki geri çekilişini örtbas etmeye yönelik bir medya şovu olduğunu vurguladı.
Tahrandan gelen bu tepki, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallasın açıklamalarının ardından geldi.