PeyamaKurd - İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Gazze ve Filistinde gelecekteki yeniden yapılanma veya geçiş sürecinde görev yapmak üzere kendilerinden İtalyan askeri varlığının istendiğini belirtti.
Tajani, Hristiyan aleminin yaklaşan Noel Yortusu dolayısıyla Cibutideki İtalyan Askeri Destek Üssü ve buradaki Antonio Marceglia fırkateynini ziyaret ederek, İtalyan askerlerinin Noelini kutladı.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre İtalyan Bakan, burada askerlere yaptığı hitabında, Dünyanın başka bölgelerinde görev yapan tüm meslektaşlarınız gibi siz de barışın taşıyıcılarısınız. İtalyan askerlerine her yerde ihtiyaç duyuluyor. Bizden, Gazze ve Filistinde gelecekteki yeniden yapılanma ya da geçiş aşaması için İtalyan askeri varlığı talep ediliyor. Aynı, askerlerimizin Sırbistan ile Kosova arasında, Arnavutluk ve Karadağda takdir edilmesinde olduğu gibi diye belirtti.
Tajani, İtalyan askerinin pek çok farklı yerde görev yaptığını ve takdir edildiğini, çünkü bulunduğu bölgeye uyum sağlama yeteneği ve operasyonel kapasitesinin olduğunu kaydetti.
İtalyanın deniz ticaretinin yüzde 40ının Kızıldenizden geçtiği bilgisini paylaşan Tajani, Avrupa Birliğinin (AB) burada seyrüsefer güvenliğine yönelik Şubat 2024te başlattığı Aspides misyonu kapsamında görev yapan İtalyan askerleri sayesinde ülkesinin ekonomik çıkarlarının da korunduğunu bildirdi.