PeyamaKurd - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusyada yaklaşık 50 bin Kürtün yaşadığını belirterek, Irak ve Kürdistan Bölgesi liderleriyle güçlü ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.
Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Moskova ile Erbil arasındaki ilişkilere ve Rusyadaki Kürt nüfusuna dair değerlendirmelerde bulundu.
Kürt liderlerle yakın temastayız
Rusyanın çok uluslu bir devlet yapısına sahip olduğunu hatırlatan Zaharova, ülkedeki etnik çeşitlilik içinde Kürtlerin de yer aldığını belirtti. Sözcü, Rusyada yaklaşık 50 bin Kürt yaşıyor. Ülkemizde yaşayan pek çoğunu şahsen tanıyorum ifadelerini kullandı.
Diplomatik ilişkilere de değinen Zaharova, Moskovanın hem Bağdat hem de Erbil ile diyaloğunu sürdürdüğünü belirterek, Iraklı yetkililer ve Kürtler de dahil olmak üzere ülkenin liderleriyle yakın ilişkilerimiz var dedi.