PeyamaKurd - Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATOda Rusya ile çatışma senaryolarının tartışılmasına tepki göstererek, ittifakın olası bir saldırısına tüm mevcut imknlarla karşılık verileceğini açıkladı.
Bakanlık Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Eğer NATO stratejistlerinin aklında Rusyaya saldırmak gibi çılgın bir fikir varsa, şundan emin olsunlar ki Rusya tüm imknlarıyla yanıt verecektir dedi.
Zaharova, Rusyanın NATOya saldırma gibi bir planı olmadığını ancak ittifakın sınır yakınlarında artan askeri yığınağı nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı.
Bu açıklama, Rusya Dış İstihbarat Servisinin (SVR) geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarının ardından geldi.
SVR, bazı Avrupa NATO ülkelerinin büyük bir sabotaj operasyonu planladığını ve bunun sonucunda Ukraynalı siviller ile AB ülkelerinden insanların hayatını kaybedebileceğini öne sürmüştü. SVRye göre bu olayın sorumluluğunun Rusyaya yüklenmesi amaçlanıyor.