Almanya'dan İsrail'e silah satışı açıklaması

PeyamaKurd - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'e silah sevkiyatını bir kez daha savunarak, "İsrail'i desteklemenin aynı zamanda örneğin askeri malzeme ya da silah tedarik ederek İsrail'in savunma kapasitesini tekrar tekrar güvence altına almamız gerektiği anlamına geld...

Haberler 17.10.2024 - 16:46 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 11:46

PeyamaKurd - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsraile silah sevkiyatını bir kez daha savunarak, İsraili desteklemenin aynı zamanda örneğin askeri malzeme ya da silah tedarik ederek İsrailin savunma kapasitesini tekrar tekrar güvence altına almamız gerektiği anlamına geldiği de açıktır ifadesini kullandı.

Olaf Scholz, İsrailin Gazzedeki katliamına rağmen hükümetinin İsraile silah ihracatını sürdürme kararını savundu.

Scholz, Brükselde düzenlenen Avrupa Birliği (AB)-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ortadoğudaki son gelişmeleri ve İsraile verdikleri desteği ele alacaklarını kaydeden Scholz, Benim için İsraili desteklemenin aynı zamanda örneğin askeri malzeme ya da silah tedarik ederek İsrailin savunma kapasitesini tekrar tekrar güvence altına almamız gerektiği anlamına geldiği de açıktır ifadesini kullandı.

Scholz, İsrailin Hamasla mücadele ederken uluslararası hukuka saygı göstermesi, Gazzeye insani yardım ulaştırılmasına izin vermesi ve bölgede daha büyük bir gerilime yol açabilecek adımlardan kaçınması gerektiğini kaydetti.

Ana Sayfaya Git