Biden: İran’ın, İsrail'in vuracağı tarihi biliyorum!

PeyamaKurd - ABD' Başkanı Joe Biden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Biden, ''İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum'' ifadelerini kullandı. CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy anlattı. Biden bugün Berlin'deydi. Alman...

Haberler 18.10.2024 - 22:44 Son Güncelleme : 19.10.2024 - 03:54

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Biden, İsrailin İranı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum ifadelerini kullandı.

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy anlattı.

Biden bugün Berlindeydi. Alman Şansölyesi, İngiliz Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Konuları; hem Ukrayna hem de Orta Doğuydu. Bu görüşmeden sonra ülkeden ayrılırken İrana İsrailin ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyor musunuz? sorusuna Evet ve evet cevabını verdi. Yani hem İsrailin nasıl saldıracağını hem de ne zaman saldıracağını bildiğini itiraf etti.

Bunun geçtiğimiz haftalarda belirsiz olduğunu biliyorduk. İsrailin nasıl saldıracağı konusunda muğlaklık olduğundan emindik. çünkü Biden, İsraile birçok talepte bulunmuştu. Ne olur nükleere, petrol kuyularına dokunma, Netanyahu, senin için neler yaptığımı biliyorsun. Sana en çok yardım eden ABD Başkanı bendim. Bu iki yere dokunma gibi kameralar önünde açıklamalarda bulunmuştu. Hem geçtiğimiz hafta yaptıkları telefon görüşmeleri hem de dün Yahya Sinvarın öldürülmesinden sonra Netanyahuyu tebrik etmesi, bu hafta Amerikan Yüksek İrtifa Alan Savunma bataryasının ve Amerikan askerlerinin İsraile ulaşması, yani ABDnin İsraille bir anlaşmaya vardığı gibi bir kanı oluşmuştu.

Bidenın açıklamasıyla şunu da görmüş oluyoruz: Artık İsrailin İrana yapacağı saldırı, hedefler ve zamanlaması belirlenmiş ve Amerikalılara aktarılmış durumda.

Ana Sayfaya Git