Biden, Ukrayna-İsrail yardım paketini imzaladı

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden, içinde Ukrayna'ya 61, İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini imzaladı. ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kongre'nin her iki kanadında...

Haberler 25.04.2024 - 08:26 Son Güncelleme : 18.05.2024 - 06:55

PeyamaKurd - ABD Başkanı Joe Biden, içinde Ukraynaya 61, İsraile 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini imzaladı.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Sarayda düzenlediği basın toplantısında, Kongrenin her iki kanadından da geçerek masasına gelen paketi hemen imzalayarak Ukraynaya derhal yardımları göndermeye başlayacaklarını belirtti.

Biden, Amerikanın müttefikleri kadar güçlü olduğunu ve söz konusu dış yardım paketiyle hem Ukrayna, hem İsrail hem de Hint-Pasifik bölgesine (Tayvan) kayda değer ölçüde yardım göndereceklerini ifade etti.

Bugün birkaç saat sonra Ukraynaya bazı silah ve ekipmanları, hava savunma mühimmatlarını ve zırhlı araçları göndermeye başlayacağız. diye konuşan Biden, Ukraynaya uzun zamandır gönderemedikleri ciddi boyuttaki askeri yardımı bu paketin geçmesiyle hızlı şekilde göndereceklerini vurguladı.

Ukraynaya gönderilecek silahların ABDde üretildiğine ve dolayısıyla Amerikan savunma ve silah sanayisine ciddi katkı sağladığını da kaydeden Biden, bu yolla hem Rusya karşısında Ukraynayı, hem de Amerikalı üreticileri desteklediklerini dile getirdi.

İsraile askeri yardım

Biden, İsraile yeni yardım paketi hakkında da konuştu.

Biden, Tel Avivin kendini Tahrana karşı koruması şeklinde gerekçelendirerek, 10 gün önce İran, 100den fazla dron ve füze ile İsraile bir saldırı düzenledi. İranın, Hizbullahın, Hamasın ve diğer bağlantılı unsurların İsraile saldırıları oldu. Benim, İsrailin güvenliğine olan taahhüdüm sarsılmaz dedi.

Ana Sayfaya Git