PeyamaKurd - Bölgesel Fed Başkanından çok beklememeliyiz mesajı San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, politika yapıcıların bu yıl iki faiz indirimi planlamasının hl makul olduğunu düşündüğünü belirterek, merkez bankasının harekete geçmeden önce çok uzun süre beklememesi gerektiğini vurguladı.
Daly, özellikle Başkan Donald Trumpın tarifelerinin başlangıçta beklenenden daha hafif bir etki yaratması göz önüne alındığında, bu yılın sonundan önce iki faiz indirimi beklemenin makul olduğunu yineledi.
Daly, Rocky Mountain Ekonomi Zirvesinde yaptığı açıklamada, enflasyonun hl ABD Merkez Bankasının yüzde 2 hedefinin üzerinde olduğunu ve onu düşürmek için yapılması gereken işler olduğunu söyledi.
İşletmelerin Trumpın tarifelerine şimdiye kadar tahammül ettiğini ve tüketicilerin hl harcama yaptığını belirten Daly bunun da Fedin enflasyon hedefine doğru ilerlerken faiz oranlarını sabit tutmasına olanak sağladığını söyledi.
Daly Aynı zamanda, sonsuza kadar bekleyemezsiniz, çünkü enflasyon yüzde 2ye ulaşana kadar beklersek muhtemelen ekonomiye tamamen gereksiz bir şekilde zarar vermiş oluruz değerlendirmesini yaptı.
Daly, Fed yetkililerinin Haziran ayında yayınladığı ve yıl sonuna kadar iki faiz indirimine işaret eden son faiz projeksiyonlarının makul bir görünüm sunduğunu söyledi.