PeyamaKurd - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün görüşecek.
DEM Parti heyeti, Recep Tayyip Erdoğan ile bugün (7 Temmuz 2025 Pazartesi günü) saat 15.00te görüşecek.
Aktarılan habere göre görüşmede PKKnin silah bırakma adımları ile sürece ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kurulması planlanan komisyonun yol haritası ele alınacak.
10 Nisandaki ilk görüşmede olduğu gibi bugünkü toplantıda da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Efkan Alanın hazır bulunacağı belirtiliyor.
DEM Parti heyetinde, hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önderin yerine Mithat Sancarın yer alması beklenirken Erdoğanın Sancar ve Pervin Buldanı Beştepede kabul edeceği kaydedildi.
DEM Parti İmralı Heyeti, Erdoğan, nisan ayındaki ilk temasın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikinci kez masaya oturmuş olacak.