PeyamaKurd - Diyabakırın Lice ilçesinde yılın ilk Newroz ateşi yakılarak, kutlama yapıldı.
Yılın ilk Newroz ateşinin yakıldığı Licede yapılan kutlamada yapılan konuşmalarda, Abdullah Öcalanın çağrısına Licede yakılacak direniş ateşiyle, cevap olunacağı belirtildi.
Newroz kutlamasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, ilçe belediye eş başkanları, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.
Halk geleneksel kıyafetleri içerisinde uzun süre davul-zurna eşliğinde halay çekti.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 11 Mart 2025 Salı günü, Diyarbakırın Sur ilçesindeki Mardin Kapıda Newroz deklarasyonunu okudu.
Bu yılki Newrozun önemli ve tarihi olup, barış Newrozu olacağını belirten Bakırhan, PKK lideri Abdullah Öcalanın mesajına değinerek, Öcalan tarihi bir çağrı yaptı ve çok önemli bir aşamadayız. Bu kapsamda bugün Newroz mesajı okundu. Bu Newroz çok önemlidir ve onu en güzel şekilde kutlamalıyız. dedi.