Erdoğan ile Aliyev Ankara'da bir araya geldi

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.  Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kül...

Haberler 10.06.2024 - 20:48 Son Güncelleme : 08.09.2024 - 06:31

PeyamaKurd - Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Ankaraya resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul edildi.

Söz konusu görüşmede Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri, İsrailin Gazzede gerçekleştirdiği katliamlar, işgalden kurtarılan Azerbaycan topraklarındaki imar faaliyetleri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Türkiyenin Karabağdaki Rus Barış Gücünün bölgeden ayrılması ile ilgili süreci takip ettiğini, Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarındaki imar ve ihya faaliyetlerini takdirle izlediğini belirtti.

İsrailin Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki soykırım uygulamalarının sürdüğünü belirten Erdoğan, İsrailin bu suçlarla sadece bölgesel güvenliği değil, küresel güvenliği de tehdit ettiğini, kalıcı çözümün başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletinin kurulması olduğunu ve bunun için uluslararası toplum tarafından İsraile baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git