Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüştü

PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İstanbul'da bir araya geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İstanbul'da düzenlenen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirli...

Haberler 18.10.2024 - 22:03 Son Güncelleme : 19.10.2024 - 03:58

PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İstanbulda bir araya geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İstanbulda düzenlenen 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformunun 3üncü Toplantısı kapsamında bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidanın Rus mevkidaşı Lavrov ile 3+3 Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği Platformu 3üncü Toplantısı kapsamında görüştüğü bildirildi.

Söz konusu paylaşımda, görüşmeye ilişkin fotoğraf yer alırken, detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Edinilen bilgilere göre, görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın BRICS zirvesi vesilesiyle Rusyanın Kazan şehrine yapacağı ziyaretin hazırlıkları da ele alındı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidanın ev sahipliğinde düzenlenen söz konusu toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katılmıştı.

Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Arakçinin 18-19 Ekim tarihlerinde iki günlük ziyareti için Türkiyede olacağı bilgisi verilmişti.

Ana Sayfaya Git