Hizbullah cephesi: İsrail ile savaş istemiyoruz

PeyamaKurd - Hizbullah'ın iki numaralı ismi yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan sınırına yakın bölgelerde yerinden edilmiş 100.000 kişiyi evlerine geri döndürmeyi amaçlayan olası kapsamlı operasyonunun yüzbinlerce kişiyi daha yerinden edeceği uyarısında...

Haberler 16.09.2024 - 17:11 Son Güncelleme : 19.09.2024 - 18:54

PeyamaKurd - Hizbullahın iki numaralı ismi yaptığı açıklamada İsrailin Lübnan sınırına yakın bölgelerde yerinden edilmiş 100.000 kişiyi evlerine geri döndürmeyi amaçlayan olası kapsamlı operasyonunun yüzbinlerce kişiyi daha yerinden edeceği uyarısında bulundu.

İrana bağlı Lübnanlı grubun iki numaralı ismi Naim Kasım, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallantın İsrailin Lübnan sınırında güvenliği yeniden tesis etmeye kararlı olduğunu söylemesinin ardından konuştu.

İsrail ile savaşa girmek gibi bir niyetimiz yok

Kasım; yaptığı konuşmada şunları söyledi: Savaşa girmek gibi bir niyetimiz yok, çünkü bunun yararlı olmayacağını düşünüyoruz.Ancak İsrail bir savaş başlatırsa bununla yüzleşeceğiz ve her iki tarafta da büyük kayıplar olacak. Eğer böyle bir savaşın yerinden edilen 100.000 kişinin evlerine dönmesine izin vereceğini düşünüyorlarsa... şu uyarıyı yapıyoruz: Yüz binlerce kişinin daha yerinden edilmesine hazır olun.

Gallant geçen hafta İsrail askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, kuzeyde olabilecek her şeye hazırlıklıyız demişti.

Ana Sayfaya Git