Hizbullah’tan İsrail’in kuzeyine 150 roketle saldırı

PeyamaKurd - İsrail ordusu, Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 150 roket fırlattığını, roketlerden bazılarının düşürüldüğünü belirtti. İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah Hareketi arasında tansiyon giderek artıyor. İ...

Haberler 20.09.2024 - 17:52 Son Güncelleme : 21.09.2024 - 05:45

PeyamaKurd - İsrail ordusu, Hizbullahın Lübnandan İsrailin kuzeyine 150 roket fırlattığını, roketlerden bazılarının düşürüldüğünü belirtti.

İsrail ile Lübnandaki Hizbullah Hareketi arasında tansiyon giderek artıyor. İsrail ordusunun Lübnanın güneyine yönelik yoğun saldırılarına Hizbullahtan misilleme geldi. İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Lübnandan İsrailin kuzeyine 60 roket atıldığı belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri yükselirken, roketlerden bazılarının imha edildiği aktarıldı. Daha sonra 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü ifade edildi.

Son olarak İsrailin kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedildi. Hizbullahın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.

Ana Sayfaya Git