PeyamaKurd - İBBye yönelik 5. dalga operasyon kapsamında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner çaykara, CHP PM üyesi Baki Aydöner ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdunun da aralarında olduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
İBBye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bu sabah saatlerinde 5. dalga operasyonu başlatıldı. 4 farklı soruşturmada 7 ayrı suç iddiası ile 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
19 Martta başlatılan kapsamlı soruşturmada yeni gözaltı kararı verilirken, aralarında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, İBB iştiraki İSFALTın Müdürü Burak Korzay ve CHP Parti Meclisi üyesi Baki Aydönerin de bulunduğu çok sayıda ismin adreslerinde arama ve gözaltı işlemleri başlatıldı.
Operasyonun içeriği ve gözaltı kararlarının gerekçelerine ilişkin ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki saatlerde yapılması bekleniyor.