PeyamaKurd - İngilterenin, Ukraynaya destek amacıyla 30 bin Avrupalı askeri bölgeye konuşlandırma planı üzerinde çalıştığı bildirildi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trumpa Ukraynada olası bir ateşkes için 30 bin Avrupalı askerin konuşlandırılmasını öngören bir plan sunacak.
Telegraph gazetesinin haberine göre Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron önümüzdeki hafta ABDye giderek Trump ile barış müzakereleri ihtimalini görüşecek.
Starmerin Trumpın aracılık edeceği herhangi bir ateşkesi Avrupalı güçlerin nasıl uygulayabileceğine dair ayrıntıları açıklamayı planladığı belirtiliyor.
Telegraph, plana göre Avrupalı askerlerin Ukrayna şehirlerinde, limanlarında ve nükleer enerji santralleri gibi diğer kritik altyapılarda mevcut cephe hatlarından uzakta konuşlandırılacağını yazdı.
ABD kendi askerlerini göndermekten kaçınırken Avrupalı müttefiklerini Ukraynanın savaş sonrası istikrarını sağlamada öncülük etmeye teşvik ediyor.