İsrail’den Gazze’de yeni emir 

PeyamaKurd - İsrail ordusu sözcüsü dün İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki "tehlikeli bir savaş bölgesi" olarak tanımladığı Beyt Lahya bölgesinde yeni tahliye emri verdiğini açıkladı. Reuters'in bildirdiğine göre bölge saki...

Haberler 25.04.2024 - 10:07 Son Güncelleme : 18.05.2024 - 12:54

PeyamaKurd - İsrail ordusu sözcüsü dün İsrailin Gazze Şeridinin kuzeyindeki tehlikeli bir savaş bölgesi olarak tanımladığı Beyt Lahya bölgesinde yeni tahliye emri verdiğini açıkladı.

Reutersin bildirdiğine göre bölge sakinleri, dün erken saatlerde İsrailin haftalardır gerçekleştirdiği en ağır bombalama operasyonlarından birini gerçekleştirerek Gazze Şeridindeki saldırılarını yoğunlaştırdığını ve daha önce güçlerini geri çektiği Şeridinin kuzeyini bombaladığını söyledi. Bölge sakinlerinin neredeyse sürekli bombardıman olduğunu söylediği orta ve güney bölgelerde, hava saldırıları ve tank atışları yapıldığına dairler haberler de vardı.

Bölge sakinleri ve Hamas hareketine bağlı medya kuruluşları, ordu tanklarının dün gece Gazze Şeridinin kuzey ucundaki Beyt Hanunun doğusuna yeniden girdiğini, ancak şehrin içine doğru ilerlemediklerini, ancak çatışmanın yerinden edilmiş insanların barındığı bazı okullara ulaştığını belirttiler.

Ana Sayfaya Git