PeyamaKurd - İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İsrail ordusunun Yemende farklı noktalara hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.
Katz, X hesabından yaptığı açıklamada, Yemen yasası, Tahran yasasıyla aynıdırdedi.
Siyah Bayrak adı verilen saldırı kapsamında İsrail ordusunun, Hudeyde, Salif ve Ras İsa limanlarına, Ras el-Kesib elektrik santraline ve Husilerin kullandığı Galaxy Leader gemisine şiddetli saldırılar düzenlediğini aktaran Katz, Husiler, eylemlerinin bedelini ağır şekilde ödemeye devam edeceklerdedi.
Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de X hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların onlarca savaş uçağıyla düzenlendiğini bildirdi.
Husilerin söz konusu limanları İrandan gelen savaş araçlarını nakletmek için kullandığı öne sürülen açıklamada, elektrik santralinin de askeri faaliyetler için kullanıldığı iddia edildi.