Kobani Davası’nda karar duruşması yarın! 

PeyamaKurd - 18’i tutuklu 108 HDP’li siyasetçinin yargılandığı Kobani Davası’nın karar duruşması yarın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülecek. Duruşmada mahkeme heyetinin kararını açıklaması beklen...

Haberler 15.05.2024 - 18:06 Son Güncelleme : 22.10.2024 - 05:37

PeyamaKurd - 18i tutuklu 108 HDPli siyasetçinin yargılandığı Kobani Davasının karar duruşması yarın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülecek.

Duruşmada mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.

IŞİD terör örgütünün saldırdığı ve katliam yaptığı Rojavanın Kobani kentinde yaşanan dramın protesto edildiği 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar bahane edilerek haklarında iddianame hazırlanan HDPli siyasetçilere yönelik olarak mesnetsiz, yasal dayanaktan yoksun ve tamemen siyasi amaçlar doğrultusunda açılan ve Kobani Kumpas Davası olarak da bilenen dava uzun süredir devam ediyordu.

Davada, HDPnin atmış olduğu bir twetten yola çıkarak (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dair karar vermişti.) azmettiricisi olmakla suçlanan eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere 108 HDPli siyasetçi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve süreli hapis cezaları isteniyor.

Ana Sayfaya Git