Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki Alman askerlerin görev süresi uzatıldı!

PeyamaKurd - Almanya Hükümeti IŞİD’e karşı mücadele kapsamında, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde bulunan askerlerinin görev süresini 31 Ocak 2026'ya kadar uzatma kararı aldı. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, ...

Haberler 18.09.2024 - 23:54 Son Güncelleme : 20.09.2024 - 00:36

PeyamaKurd - Almanya Hükümeti IŞİDe karşı mücadele kapsamında, Irak ve Kürdistan Bölgesinde bulunan askerlerinin görev süresini 31 Ocak 2026ya kadar uzatma kararı aldı.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlinde yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Iraktaki Alman askerlerinin görev süresini 31 Ocak 2026ya kadar uzatma kararı aldığını açıkladı.

IŞİDin yeniden canlanmasının önlenmesi için Irak ordusu ve güvenlik güçlerine sürdürülebilir bir şekilde destek vermeyi amaçladıklarını ifade eden Büchner, bu misyonla Irakın istikrarının sağlanmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Talep Irak Hükümetinden geldi

Irak Hükümetinin IŞİD tehdidine karşı Almanyanın desteğini sürdürmesini talep ettiğini kaydeden Büchner, Alman Silahlı Kuvvetleri, IŞİDe karşı mücadeleyi desteklemek üzere NATOnun Irak Misyonuna (NMI) ve Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Operasyonlarına (CJTF-OIR) katkıda bulunmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.

Asker sayısı en fazla 500 olacak

Almanya Hükümeti Bakanlar Kurulu kararına göre, asker sayısı en fazla 500 ile sınırlandırıldı. Bakanlar Kurulunun aldığı kararın gelecek hafta Federal Mecliste görüşülüp onaylanması bekleniyor.

2014den beri IŞİDe karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri içerisinde yer alan Almanya, Peşmerge Güçlerine özellikle silah ve mühimmat temininde önemli rol üstlendi.

Öte yandan Alman ordusu NATO görevi kapsamında 2020den itibaren Peşmerge ve Irak Güçlerine radar ve gözetleme uçakları sağlayarak, havadan gözetleme ve istihbarat toplama faaliyetlerinde yardımda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git