PeyamaKurd - Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) 6. Zirvesi kapsamında Arnavutlukun başkenti Tiranda bulunan Macron, burada Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Polonya Başbakanı Donald Tuskın yanı sıra ABD Başkanı Donald Trumpın da telefon üzerinden katıldığı ortak bir görüşme gerçekleştirdi.
Macron, görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, Zelenskiy ve adı geçen Avrupalı mevkidaşlarıyla, İstanbulda Rusya ile Ukrayna arasında yapılan barış müzakerelerini görüştüklerini ifade etti.
Trump ile yaptıkları telefon görüşmesinde, Putinin 2. kez Amerikalıların ateşkesle ilgili taleplerine yanıt vermemesinin kabul edilemez olduğunu söylediğini aktaran Macron, ateşkesin sağlanamadığını ve müzakerelerde karar verici yetkililer arasında toplantı yapılamadığını vurguladı.