Meloni ve Zelenskiy, İtalya'da bir araya geldi!

PeyamaKurd - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya'nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumu'nun marjında bir araya geldi....

Haberler 07.09.2024 - 21:11 Son Güncelleme : 19.09.2024 - 04:03

PeyamaKurd - İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalyanın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında her yıl eylül ayı başında düzenlenen ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı Ambrosetti Forumunun marjında bir araya geldi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Zelenskiy ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan İtalya Başbakanı ve faşist İtalyanın Kardeşleri partisi lideri Giorgia Meloni, Ukraynaya sarsılmaz destek taahhüdünde bulundu.

Forumda konuşan İtalya Başbakanı, ülkesinin Ukraynaya destek vermekten asla geri adım atmayacağını belirterek bu kararın hem ahlaki olarak doğru olduğunu hem de bir ülkenin ulusal birliğini korumak için tasarlanmış kuralları korunma amaçlı olması dolayısıyla ulusal çıkarlara uygun olduğunu savundu.

Meloni, Bu, değiştirmeyeceğimiz bir seçim diye konuştu. 2 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşına işaret eden Meloni, çin ve Hindistanın da krizin çözülmesinde bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Meloni, Olamayacak tek şey, çatışmanın Ukraynayı terk ederek çözülebileceğini düşünmek ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından İtalya Başbakanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada, İki lider, sahadaki duruma dair son gelişmeleri, kış şartları ve Rusyanın sivil halka ve kritik altyapıya yönelik devam eden saldırıları karşısında Ukraynanın en acil ihtiyaçlarını ele aldı. Başbakan, İtalyanın G7 Dönem Başkanlığı gündeminde, Ukraynaya verilen desteğin önemini ve Ukraynanın meşru müdafaasına, adil ve kalıcı bir barışa yönelik bağlılığın devam ettiğini yineledi. Son olarak, 2025te İtalyada düzenlenecek olan bir sonraki Ukrayna Toparlanma Konferansı bağlamında yeniden inşa konusuna özel önem verildi denildi.

Zelenskiy de X (eski adıyla Twitter) hesabından görüşmeye dair yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: Ele aldığımız temel konulardan biri, özellikle enerji sistemimizin restorasyonuna odaklanarak, Ukraynanın toparlanması ve yeniden inşasıydı. İtalyanın 2025te bir sonraki Ukrayna Toparlanma Konferansına ev sahipliği yapma kararını çok takdir ediyoruz.

Biz ayrıca, İtalyanın her noktasında aktif bir rol oynadığı Barış Formülünün uygulanması hakkında da konuştuk. Giorgia ve İtalyan halkına adil bir barışı yeniden sağlama konusundaki destekleri ve ortak çabaları için teşekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git