Netanyahu, savaşı sonlandırmayı ve Gazze’den çekilmeyi reddetti!

PeyamaKurd - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 aydır süren savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddettiği belirtildi. Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Gazze'deki İsrailli esirlerin kurtarılması için m...

Haberler 27.05.2024 - 11:05 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 09:47

PeyamaKurd - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun, 8 aydır süren savaşı sonlandırmayı ve Gazzeden çekilmeyi reddettiği belirtildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahunun, Gazzedeki İsrailli esirlerin kurtarılması için müzakerelerde bulunan heyete defalarca geniş yetkiler verdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, Hamasın Gazzedeki lideri Yahya Sinvarın, savaşın sona ermesi ve Hamasın olduğu gibi kalması için İsrail ordusunun Gazzeden çekilmesini talep ettiği ancak Netanyahunun bunu reddettiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KANa göre ise Netanyahu, Savaş Kabinesinin Hamasla esir takası anlaşması ve Gazzede savaşın devam etmesiyle ilgili düzenlediği toplantı öncesinde, savaşın sona ermesine karşı olduğunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git