PeyamaKurd - İki yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşında barış için ilk somut adım İstanbulda atılıyor. İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyeti Türkiyeye ulaştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla savaşın sona erdirilmesi için koşulsuz ve şartsız müzakere teklifinde bulundu. Putin, görüşmelerin İstanbulda gerçekleşmesini istedi.
Putinin teklifine Ukrayna cephesinden olumlu yanıt gecikmedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaptığı açıklamada, 15 Mayıs Perşembe günü İstanbulda olacağını ve Putini burada bekleyeceğini duyurdu.
Ancak Rusyanın açıkladığı heyette Putin yer almadı. Zelenskiynin bugün öğle saatlerinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankarada bir araya gelmesi bekleniyor.
İstanbul müzakerelerine katılacak Rus heyetinin ise Türkiyeye ulaştığı bildirildi.