PeyamaKurd - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynaya demokratik bir seçim ve savaşın sonlandırılmasına yönelik müzakerelerin yapılabilmesi için geçici yönetim atanması önerisinde bulundu.
Putin, Rusyanın Murmansk şehrindeki limanda düzenlenen bir etkinlikte konuştu.
Ukraynadaki savaşı kendilerinin başlatmadığını savunan Putin, çatışmalar, Ukraynada Batılı ülkelerin desteklediği 2014 darbesiyle başladı diye aktardı.
Putin, Ukrayna ile müzakerelerin yapılabilmesi için meşru bir yönetim olması gerektiğini kaydederek, Prensip olarak, Ukraynada Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Avrupa ülkeleri ve ortaklarımızın himayesinde geçici bir yönetim getirilebilir dedi.
Ukraynada böylelikle halkın desteklediği bir yönetimin göreve gelebileceğini anlatan Putin, Böylelikle demokratik seçimler yaparak, halkın güvenine sahip, yetenekli ve güvenilir bir hükümeti iktidara getirmek ve ardından onlarla barış anlaşması müzakerelerine başlanabilir diye belirtti.
BMnin daha önce Yugoslavya ve Papua Yeni Ginede benzer çalışmalar yaptığına işaret eden Putin, Bu da Ukraynada seçeneklerden birisi olabilir. Böylelikle dünya çapında tanınacak ve güvenilir olacak meşru belgeler imzalamak mümkün olabilecektir diye aktardı.
Putin, ABD Başkanı Donald Trumpın çatışmaları bitirmeyi samimiyetle istediğini sözlerine ekledi.