PeyamaKurd - Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Suriyenin Şam ile Süveyda arasındaki bölgede Dürziler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalara dair açıklama yaptı.
Keçeli, Suriyede istikrarın tesisi için İsrailin Suriyedeki birlik ve bütünlük çabalarına zarar vermekte olan hava saldırılarını sona erdirmesi gerekmektedir ifadesini kullandı.
X sosyal medya hesabından Suriyenin güneyindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keçeli, Türkiyenin Suriyenin güneyinde yaşanan şiddet eylemlerinin, Suriye yönetimi ile bölgedeki yerel unsurlar arasında diyalog ve sağduyu yoluyla sona erdirileceğine ve olaylarda rolü olan kişilerin adalet önüne çıkarılacağına inancının tam olduğu mesajını verdi.
Öncü açıklamasında şunları ifade etti:
Suriyenin güneyinde yaşanan şiddet eylemlerinin, Suriye yönetimi ile bölgedeki yerel unsurlar arasında diyalog ve sağduyu yoluyla sona erdirileceğine ve olaylarda rolü olan kişilerin adalet önüne çıkarılacağına inancımız tamdır.
Suriyenin bu hassas döneminde, başta bölge ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun üzerine düşen görev, Suriyede güvenlik ve istikrarın tesis edilmesine katkı sağlamak ve toplumsal uzlaşı yolunda atılan adımları desteklemektir. Bu çerçevede, İsrailin Suriyedeki birlik ve bütünlük çabalarına zarar vermekte olan hava saldırılarını sona erdirmesi gerekmektedir.
Türkiye, Suriye toplumunu oluşturan tüm unsurlar arasında uzlaşı ve barış çabalarına destek vermeye devam edecektir.