PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrailin Batı Şeriayı ilhak etmesine izin vermeyeceğini belirtti ve bu girişimi engelleme sözü verdi.
Son haftalarda İsrailden bazı yetkililerin, Batı Şerianın bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirebileceklerini ileri sürmelerinin ardından, İngiltere, Kanada, Fransa, Avustralya dahil bir dizi ülke Filistini tanıma kararı almıştı.
Trumpın İsrailli yetkililerin iddialarına cevabı oldukça netti: İsrailin Batı Şeriayı ilhak etmesine izin vermeyeceğim. İzin vermeyeceğim. Bu olmayacak.
Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştüğünü, ancak ilhaka izin vermeyeceğinde kararlı olacağını belirtti ve ekledi: Bunu durdurmanın zamanı geldi.
Trump uzun süredir Netanyahu ile olan yakın ilişkilerini övse de Orta Doğu ülkelerinin liderleri, İsrailin Batı Şeriayı ilhak etme planı konusunda endişelerini dile getirerek ABD Başkanına baskı yaptı.
Birleşik Arap Emirliklerinden yetkililer, İsrailin böyle bir adım atmasının kırmızı çizgi olacağını kaydetti.