PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump, Müslüman Kardeşleri (İhvan) Yabancı Terör Örgütü listesine almaya hazırlandıklarını söyledi.
Bugün Just The News platformuna konuşan Başkan Trump, Bu işlem en sert ve en güçlü şekilde yapılacak. Nihai belgeler şu an hazırlanıyor diyerek sürecin son aşamada olduğunu bildirdi.
Teksas Valisi işaret fişeğini yakmıştı
Trumpın bu hamlesi, Teksasın Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbottun geçtiğimiz hafta aldığı kararın hemen ardından geldi. Vali Abbott, hem Müslüman Kardeşleri hem de Amerikan-İslam İlişkileri Konseyini (CAIR) Yabancı Terör Örgütü ve Uluslararası Suç Örgütü olarak tanıdığını ilan etmişti.
Abbott, kararını gerekçelendirirken, Müslüman Kardeşler ve CAIR, şeriatı zorla dayatma ve İslam egemenliğini dünya genelinde kurma hedeflerini uzun süredir açıkça belirtmektedir ifadelerini kullanmıştı.