Trump: Rus ve Çin uçakları ABD’nin batı kıyısında uçuyor!

PeyamaKurd - Kasım ayında yapılacak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü Social Truth sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Rusya ve Çin jetlerinin ABD'nin batı ...

Haberler 27.07.2024 - 08:54 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 11:47

PeyamaKurd - Kasım ayında yapılacak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü Social Truth sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Rusya ve çin jetlerinin ABDnin batı kıyılarında uçtuğunu yazdı.

Yaptığı paylaşımda Rus savaş gemilerinin Kübada olduğunu belirten Trump, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı olması beklenen Kamala Harrise seslenerek Rus ve çin jetleri Batı Kıyıları üzerinde uçuyor. Rus savaş gemileri şu anda Kübada, sahil kenarımızın 70 mil açığında. Kamala ne yapacak? ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz çarşamba günü Alaska yakınlarında uluslararası hava sahasında uçan ve Rusya ile çine ait toplamda dört bombardıman uçağı Kuzey Amerika hava sınırlarına girmemesi konusunda uyarılmıştı.

Donald Trumpın kast ettiği uçaklar hakkında Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD) açıklama yapmıştı.

NORAD, Amerikan ve Kanada savaş uçaklarını bu jetleri engellediğini belirterek, bunların uluslararası hava sahasında kaldığını ve Amerika veya Kanada hava sahasına girmediğini kaydetmişti.

Ana Sayfaya Git