PeyamaKurd - ABD Başkanı Donald Trump, İrandaki gösterilere ilişkin, Bize, İranda infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş dedi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Sarayda başkanlık kararnamelerine imza attığı bir törende İrandaki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump, Bize, İranda infazların durdurulduğu bildirildi. Şu anda bir infaz planı ya da idam yok. Eğer böyle bir şey olursa hepimiz üzülürüz. Ancak bana ulaşan bilgilere göre infazlar durmuş. İnfaz yapmayacaklar. şeklinde konuştu.
ABD Başkanı ayrıca, İranda protestocuların öldürülmesinin ilgili yetkililer tarafından soruşturulacağını da sözlerine ekledi.
Trump, İranda devam eden gösterilere ilişkin dün Truth Social hesabından yaptığı son açıklamada, Tüm İranlı vatanseverlere sesleniyorum: Protestolara devam edin, mümkünse kurumlarınızı ele geçirin ve sizi istismar eden katillerin ve istismarcıların isimlerini kaydedin ifadesini kullanmıştı.