PeyamaKurd - ABD Başkanı Trumpın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff, Gazzede ateşkes konusunda iyimser konuştu.
Steve Witkoff, Oval Ofiste düzenlenen bir etkinlikte, ABD adına kendisinin yürüttüğü Gazzede olası ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Ayrıca, Geçici bir ateşkes ve uzun vadeli bir çözüm sağlanması; bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusunda çok iyi hislerim var dedi.
Witkoff, Gazzede olası ateşkes sürecine ilişkin yeni anlaşma taslağını Başkan Trumpın inceleyeceğini belirterek, Bu çatışmanın önce geçici bir ateşkese ve uzun vadeli, barışçıl bir çözüme ulaşılacağına dair çok iyi hislerim var dedi.
Witkoff, Yakın zamanda teslim edilecek olan yeni anlaşma taslağını göndermek üzere olduğumuzu düşünüyorum. Bugün Başkan bunu inceleyecek. Geçici bir ateşkes ve uzun vadeli bir çözüm sağlanması; bu çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusunda çok iyi hislerim var diye konuştu.