Zelenskiy: Rusya, 1500 IHA, 1170 güdümlü bomba ve 70'ten fazla füze ile saldirdi!

PeyamaKurd - Rus ordusunun son bir hafta içerisinde Ukrayna’yı hedef alan saldırılarında yaklaşık 1500 insansız hava aracı (İHA), 1170 güdümlü bomba ve 70'ten fazla füze kullandığı belirtildi. Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Telegram hesabında...

Haberler 02.11.2025 - 16:53 Son Güncelleme : 03.11.2025 - 14:25

PeyamaKurd - Rus ordusunun son bir hafta içerisinde Ukraynayı hedef alan saldırılarında yaklaşık 1500 insansız hava aracı (İHA), 1170 güdümlü bomba ve 70ten fazla füze kullandığı belirtildi.

Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Rusların bu gece ülkeye 2 balistik füze ve 79 İHA ile saldırı düzenlediği bildirildi.

Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 67 İHAnın düşürüldüğü veya yönü değiştirilerek etkisiz hale getirildiği de kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de aynı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, Rusların hava saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, Rusya neredeyse her gece halkımıza çeşitli silahlarla saldırı düzenliyor diye aktardı.

Bu gece yapılan saldırılarda Ukraynanın farklı bölgelerinin hedef alındığını aktaran Zelenskiy, ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

Zelenskiy, Rus ordusunun son bir hafta içerisinde Ukraynaya yönelik yaklaşık 1500 İHA ile 1170 güdümlü bomba ve 70ten fazla füze ile saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ukraynanın Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper de yaptığı yazılı açıklamada, Rusların bölgeye düzenlediği hava saldırıları nedeniyle 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Ulusal Polisine ait Telegram hesabından yapılan yazılı paylaşımına göre, Rusların Donetsk bölgesine son bir gün içerisinde düzenlenen hava saldırıları nedeniyle 5 kişi öldü, 2 kişi yaraland

Ana Sayfaya Git