Mesrur ​​Barzani: Suriye'nin kapsamlı bir hükümete ihtiyacı var

PeyamaKurd- Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Suriye'nin çok etnikli ve çok dinli bir ülke olduğunu belirterek, "Suriye'nin herkesin haklarını koruyan bir anayasası olmalı." diye söyledi. Mesrur ​​Barzani, bugün Duhok’ta K...

Haberler 19.11.2025 - 22:35 Son Güncelleme : 20.11.2025 - 01:58

PeyamaKurd- Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Suriyenin çok etnikli ve çok dinli bir ülke olduğunu belirterek, Suriyenin herkesin haklarını koruyan bir anayasası olmalı. diye söyledi.

Mesrur ​​Barzani, bugün Duhokta Kürdistan Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl altıncısı organize edilen Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumunda (MEPS25) düzenlenen panelde soruları yanıtladı.

Suriyenin çok etnikli ve çok dinli bir ülke olduğunu dile getiren Mesrur Barzani, Suriyenin kapsamlı bir hükümete ihtiyacı var. Herkesin haklarını koruyan ve herkesin o ülkenin vatandaşı olduğunu garanti eden bir anayasası olmalı. ifadelerini kullandı.

Bir ulusun bir fikri dayatmasının asla barış ve istikrar getirmeyeceğinin altını çizen Başbakan Barzani, Suriye için, tüm ulusların görüşlerini içeren yeni bir anayasa sunulmalıdır. dedi.

SDG ve ENKS yetkililerini MEPS25te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan, Sadece kişisel ve parti çıkarları değil, ulusal çıkarlar açısından da halkımızı yakından takip etmeliyiz. Birbirimize saygı duyduğumuzda ve birlikte yaşamaya inandığımızda, hepimiz daha güçlü olabiliriz. En büyük değişim önce içimizden gelmelidir. sözlerini sarf etti.

Mesrur ​​Barzani, panelin sonunda herkese başarılar diledi ve Kürdistanın doğru yolda ilerlediğini vurgulayarak, Kimse bizi durduramaz. açıklamalarıda bulundu.

Ana Sayfaya Git