PeyamaKurd - ABDnin Erbil Konsolosluğu, Irak Parlamentosunun Halepçeyi resmi olarak il statüsüne kavuşturmasını kutlayarak, Halepçede eğitim ve ekonomik alanlarda ABDnın süregelen katkılarına vurgu yaptı.
Salı günü sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, Halepçe halkını bu tarihi adım dolayısıyla kutluyoruz denildi.
Açıklamanın devamında, Irak Parlamentosunda kabul edilen yasa tasarısından duyulan memnuniyet dile getirilerek, Halepçenin il olarak tanınmasına yönelik yasa tasarısının Irak Parlamentosundan geçmesinden dolayı memnunuz. ABD olarak Halepçede eğitim ve ekonomi alanlarında katkıda bulunmayı sürdüreceğiz denildi.
Irak Parlamentosu, 14 Nisanda Halepçenin il statüsüne kavuşmasını öngören yasa tasarısını onaylayarak tarihi bir karara imza attı. 178 milletvekilinin katılımıyla gerçekleşen oturumda, tasarı oy çokluğuyla kabul edildi ve Halepçe, resmen Irakın 19. ili oldu.