"Erdoğan, kota sisteminin kaldırılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi"

PeyamaKurd - Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iraklı ve Kürdistanlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde kota sisteminin kaldırılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi" diye belirtti. Bakan Maruf, T&...

Haberler 23.04.2024 - 18:17 Son Güncelleme : 18.05.2024 - 09:18

PeyamaKurd - Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iraklı ve Kürdistanlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde kota sisteminin kaldırılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi diye belirtti.

Bakan Maruf, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğanın Bağdat ve Erbile gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğanın Bağdat ve Erbile gerçekleştirdiği ziyaretin hassas, tarihi ve çok önemli olduğunu aktaran Maruf, Erdoğanın dünkü ziyareti ve Kürdistan Bölgesinden bir heyetin Bağdata gerçekleştireceği ziyaret, kota sisteminin geri verilmesi üzerinde etkisi olacak dedi.

Erdoğanın Irak ve Kürdistan yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bileşenlerin haklarının korunması gerektiğini vurguladığını belirten Maruf, (Erdoğan) Görüşmelerde kota sisteminin kaldırılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi diye kaydetti.

Erbil ile Ankara arasındaki ilişkilerin oldukça iyi bir seviyede olduğunun altını çizen Aydın Maruf, Erdoğanın ziyaretinin amaçlarından biri de bu ilişkileri geliştirmekti ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git