Hewrami: Bu seçimde KDP'nin oyu 230 bin arttı!

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, partisinin Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimlerinde rekor kırıp, 89 bin oy almayı başardığını söyledi.  KDP Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, yaptığı aç...

Haberler 21.10.2024 - 23:40 Son Güncelleme : 22.10.2024 - 07:36

PeyamaKurd - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, partisinin Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimlerinde rekor kırıp, 89 bin oy almayı başardığını söyledi.

KDP Siyasi Büro Üyesi Hemin Hewrami, yaptığı açıklamada, izlediği yola ve halk tabanına inanan KDP için seçim sonuçlarının sürpriz olmadığını belirterek, KDPnin önceki seçime oranla 230 bin artışla 890 bin oy aldığını bildirdi.

Başbakan Mesrur ​​Barzani ve kabinesinin önündeki tüm engellemelere rağmen KDPnin oy oranını arttırmayı başardığını kaydeden Hewrami, KDPnin Kürdistanda geniş bir tarihi ve coğrafyası olduğuna işaret ederken, onuncu kabineye Başbakan Mesrur ​​Barzaninin başkanlık edeceğini vurguladı.

Hemin Hewrami, KDP, Süleymaniye ve Halepçede önceki seçimlere göre yaklaşık 9 bin fazla oy aldı. Bu artışın bir kısmı Başbakan Mesrur ​​Barzaninin bu sınırlara hizmet etmeye yönelik çalışma, faaliyetleri ve projelerinden kaynaklanmaktadır. dedi.

Yeni kabinenin kurulması konusunda KDPnin kapıları tüm taraflara açık tuttuğunu dile getiren Hewrami, KDP herkesin hükümete katılmasını ve hep birlikte Kürdistanı daha istikrarlı ve müreffeh hale getirmek istiyor. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git