"Koalisyon her zaman Peşmerge'nin büyük destekçisi oldu"

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, uluslararası müttefiklerin Peşmerge ve Irak ordusuna yardım edip, destek verdiğini kaydetti. Zaho Askeri Kolejinden 792 Peşmerge subayının mezuniyet töreninde açıklama yapan Neçirvan Barzani, kolejin...

Haberler 17.10.2024 - 14:24 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 11:54

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, uluslararası müttefiklerin Peşmerge ve Irak ordusuna yardım edip, destek verdiğini kaydetti.

Zaho Askeri Kolejinden 792 Peşmerge subayının mezuniyet töreninde açıklama yapan Neçirvan Barzani, kolejin açtığı 9 aylık kursu tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, Dereceniz sadece akademik bir başarı değil, diplomanız bir onur antlaşması, sadakatin sembolü ve milletinize ve ülkenize hizmet etme konusunda büyük bir güvendir. Vatan uğruna her türlü fedakarlığı yapma isteğiniz ve yeteneğiniz, Kürdistan halkının kurtuluş yolunun tarihi olarak kabul edilmektedir ifadesini kullandı.

Peşmergenin Kürdistanı korumak için kanıyla mücadele ettiğinin altını çizen Neçirvan Barzani, Peşmergenin düşmana hiçbir zaman boyun eğmediğini vurguladı.

Terör örgütü ISİDle mücadeledeki desteklerinden dolayı Kürdistan Bölgesinin teşekkürlerini uluslararası koalisyona ileten Neçirvan Barzani, Peşmerge ve Irak ordusuna yaptıkları yardım da stratejik ve belirleyici oldu dedi.

Koalisyon güçlerinin Peşmerge güçleri ve Irak ordusuna teröristlere karşı koordinasyonu ve yardımından söz etmenin önemine işaret eden Neçirvan Barzani, Bugün ister Irak ordusu, ister Haşdi Şaabi, ister Peşmerge olsun, Irak topraklarını savunmak için canlarını veren şehitlerimizi saygıyla anıyoruz diye kaydetti.

Koalisyon güçlerinin her zaman Peşmergenin büyük destekçisi olduğunu bildiren Neçirvan Barzani, ISİDin hala Irakın ve bölgenin güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturduğuna inanıyoruz, dolayısıyla Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında sürekli iş birliğinin sağlanması çok önemli ve gerekli. değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git