"Kürdistan Bölgesi halkı seçim sürecini önemsiyor"

PeyamaKurd - Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, Komisyonun bundan sonra Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimleri kapsamındaki özel ve genel oylamaya ilişkin şikayetleri inceleyeceğini söyledi. Sözcü...

Haberler 21.10.2024 - 19:56 Son Güncelleme : 22.10.2024 - 09:04

PeyamaKurd - Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, Komisyonun bundan sonra Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimleri kapsamındaki özel ve genel oylamaya ilişkin şikayetleri inceleyeceğini söyledi.

Sözcü Cumana Galayi, verdiği demeçte, Komiserler Konseyinin denetimi altında Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun şikayetleri araştırmak için çeşitli komiteler kurduğunu ve gelecekte bunlar üzerinde çalışacağını belirtti.

Kürdistan Bölgesi halkı seçim sürecini önemsiyor

Özel oylamayla ilgili 71 şikayet aldıklarını ancak genel oylamayla ilgili henüz bir şikayet almadıklarını aktaran Sözcü Galayi, Kürdistan Parlamento seçimlerine vatandaşların katılım oranının yüksek ve çok iyi olduğunu dile getirdi.

Galayi, seçime katılım oranını şu şekilde değerlendirdi:

Kürdistan Bölgesi halkının Kürdistan Bölgesini ve seçim sürecini önemsediği anlamına geliyor.

Sözcü Galayi, Komisyonun parmak izi sorunu yaşayan herkesin bilgilerini güncellediğini bu nedenle de vatandaşlara defalarca çağrıda bulunduğunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git