"Kürdistan Bölgesi yatırım açısından Irak'tan daha ileride"

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şukri, Irak Yatırım Kurulunun Kürdistan Bölgesi'ndeki yatırım tecrübesinden yararlanarak kendi bölgelerine aktarmak istediğini kaydederek, “Kürdistan Bölgesi yatırım açısından Irak...

Haberler 26.04.2024 - 09:35 Son Güncelleme : 19.05.2024 - 14:11

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Yatırım Kurulu Başkanı Muhammed Şukri, Irak Yatırım Kurulunun Kürdistan Bölgesindeki yatırım tecrübesinden yararlanarak kendi bölgelerine aktarmak istediğini kaydederek, Kürdistan Bölgesi yatırım açısından Iraktan daha ileride diye belirtti.

Muhammed Şukri, Kürdistan Bölgesinde yatırımların artmasının nedeninin Kürdistan Bölgesi Hükümetinin sektöre sağladığı kolaylıklar olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesinin Iraka göre daha istikrarlı olduğundan yerli ve yabancı yatırımcıların çoğunun odak noktası olduğuna işaret eden Şukri, Kürdistan Bölgesinin krize rağmen proje uygulama anlamında Irakın ilerisinde olduğunu aktardı.

Dokuzuncu kabinede, izinlerin alınmasından sonraki ilk 60 gün içinde düzgün çalışmayan 155ten fazla projenin izinleri geri çekildi. diyen Şukri, Şu anda Irakta çalışan ve büyük projeler alan yatırımcılar, daha önce Kürdistan Bölgesinde yaptıkları işlerin kalitesinden dolayı Kürdistan Bölgesinden gelen yatırımcılar dedi.

Muhammed Şukri, Kürdistan Bölgesi yatırım için uygun bir ortam. Irak Yatırım Kurulu, başta yol, altyapı, konut projeleri ve fabrikalar olmak üzere Kürdistan Bölgesinin yatırım tecrübesinden sürekli olarak yararlanmak istiyor ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git