Kürdistani Bölgeler Kurulu, genel nüfus sayımı konusunda kaygılı!

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Yönetimi dışındaki Kürdistani Bölgeler Kurulu, genel nüfus sayımının yürütülmesine ilişkin kaygı ve şüphelerini dile getirdiği bir açıklama yaptı. Kurulun nüfus sayımı sürecine hassasiyetle yaklaştığ...

Haberler 18.09.2024 - 14:58 Son Güncelleme : 20.09.2024 - 00:35

PeyamaKurd - Kürdistan Bölgesi Yönetimi dışındaki Kürdistani Bölgeler Kurulu, genel nüfus sayımının yürütülmesine ilişkin kaygı ve şüphelerini dile getirdiği bir açıklama yaptı.

Kurulun nüfus sayımı sürecine hassasiyetle yaklaştığı ifade edilen açıklamada, Erbilde siyasi partilerle nüfus sayımı sürecini değerlendirmek amacıyla 19 Eylül Perşembe günü (yarın) toplantı yapacakları kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Yönetimi dışındaki Kürdistani Bölgeler Kurulu, Irak ve Kürdistan Bölgesinde 20 Kasım 2024te yapılması planlanan nüfus sayımının yürütülmesine ilişkin endişelerini dile getirerek, sürecin yürütülmesi konusunda şüpheci olduklarını vurguladı.

Açıklamada kurulun endişesinin nedeni, çünkü bir yandan 140. madde uygulanmadı, öte yandan geçmiş nüfus sayımlarının tarihi Kürdistanı olumsuz yönde etkilemiş ve acı bir deneyim yaşamıştır sözleri ile ifade edildi.

Ayrıca, Planlama Bakanlığı ve Kürdistan Bölgesel İstatistik Kurulunun çabalarının sonuçlarından dolayı minnettarız. Nüfus sayımı üzerindeki siyasi etkiyi ortadan kaldırmak için çok çalıştılar denildi.

Ana Sayfaya Git