"Lübnan'a acil yardım ekipleri gönderilecek"

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından Irak’tan tıbbi ve acil yardım ekiplerinin Lübnan'a gönderilmesi talimatını verdi. Irak Hükümet Sözcüsü Basım ...

Haberler 18.09.2024 - 13:22 Son Güncelleme : 20.09.2024 - 00:58

PeyamaKurd - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İsrailin Lübnandaki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından Iraktan tıbbi ve acil yardım ekiplerinin Lübnana gönderilmesi talimatını verdi.

Irak Hükümet Sözcüsü Basım Awadi, Irak Hükümetinin Lübnanda meydana gelen tehlikeli güvenlik gelişmelerini takip ettiğini belirtirken, siber saldırıların çok sayıda sivilin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandığını aktardı.

İsrailin aylardır Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Güney Lübnanı hedef alarak trajediye neden olduğunu vurgulayan Basım Awadi, Bu olaylar, İsrail tarafının sürekli tehditleri ve saldırıları ile Lübnana karşı büyük bir savaş tehdidiyle birleştiğinde, durumun savaşın kapsamını genişletmesini önlemek için uluslararası müdahaleyi gerektiriyor. sözleriyle uluslararası topluma çağrı yaptı.

Awadi, Sudaninin, masum sivillerin acılarını hafifletmek için acil yardım sağlamak üzere Irak sağlık ekipleri ile acil durum ekiplerinin Lübnana gönderilmesi talimatını verdiğini kaydetti.

Ana Sayfaya Git