Macron Elysee Sarayında Neçirvan Barzani'yi karşıladı

PeyamaKurd -Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tarafından Elysee Sarayı'nda sıcak bir şekilde karşılandı. Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resmi daveti üzerine Paris’te düzenlenen Olimpiyat...

Haberler 26.07.2024 - 20:53 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 09:17

PeyamaKurd -Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tarafından Elysee Sarayında sıcak bir şekilde karşılandı.

Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun resmi daveti üzerine Pariste düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katılıyor.

Pariste 100 yıllık aradan sonra düzenlenen Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle resmen başlıyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Neçirvan Barzaniye resmi bir davet göndererek Pariste düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katılmasını istedi.

Neçirvan Barzani bugün akşam saatlerinde diğer birçok dünya liderlerinin de hazır bulunacağı Elysee Sarayında Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katılıyor.

Organizatörlerin aktardığına göre törene en az 120 kral, cumhurbaşkanı ve başbakanın katılması bekleniyor.

Neçirvan Barzani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron tarafından Elysee Sarayında sıcak bir şekilde karşılandı.

Pariste düzenlenecek açılış törenine Kral III. Charles, Britanya Kralı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İngiltere Başbakanı Kieran Stammer, Almanya Başbakanı Olaf Schultz, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İsrail Cumhurbaşkanı Tamim bin Hamad Al Thani, Katar Emiri, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsoutakis ve ABDnin First Ladysi Jill Biden de katılacak.

Ana Sayfaya Git