“Süleymaniye havalimanına uygulanan yaptırım siyasidir”

PeyamaKurd - Irak Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu 2 Temmuz’da Türkiye’nin uçuş yasağı getirdiği Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Irak Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda yaptığı incele...

Haberler 21.07.2024 - 21:50 Son Güncelleme : 18.10.2024 - 11:48

PeyamaKurd - Irak Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu 2 Temmuzda Türkiyenin uçuş yasağı getirdiği Süleymaniye Uluslararası Havalimanında incelemelerde bulundu.

Irak Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu, Süleymaniye Uluslararası Havalimanında yaptığı incelemelerin sonuçlarını açıkladı. Komisyon Türkiyenin havalimanına uyguladığı yaptırımların siyasi olduğunu kaydetti.

Irak Parlamentosu Ulaştırma Komisyonu 2 Temmuzda Türkiyenin uçuş yasağı getirdiği Süleymaniye Uluslararası Havalimanında incelemelerde bulundu.

Komisyon, yapılan incelemelerin sonuçlarına ilişkin bugün yaptığı açıklamada yaptırımların havaalanına büyük zarar verdiğini, vatandaşlara ve Süleymaniye ekonomisi üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu dile getirdi.

Açıklamada Heyetimiz, Sivil Havacılık Müdürlüğüne bağlı olan Bağdat Uluslararası Havalimanından sonra ikinci lisansa sahip olan Süleymaniye Uluslararası Havalimanının idari, sanatsal, güvenlik ve hizmet sorunlarının bulunmadığını ve havalimanını hedef almanın siyasi kaynaklı bir cezalandırma olduğunu tespit etmiştir denildi.

Komisyon Irak Temsilciler Meclisini havaalanına yönelik yaptırımları sona erdirmek için ciddi pratik adımlar atmaya çağırdı.

Ana Sayfaya Git