Amedspor'da protokol krizi! Halk olaya tepkili! Belediye ve taraftar grublarından açıklama!

PeyamaKurd - Trendyol 1. Lig’in 2'nci haftasında Amedspor, sahasında ağırladığı İstanbulspor'a 1-0 mağlup oldu. Saat 21.00'de başlayan karşılaşma Diyarbakır Stadyumu'nda oynandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da statta izled...

Haberler 20.08.2024 - 09:20 Son Güncelleme : 19.09.2024 - 04:28

PeyamaKurd - Trendyol 1. Ligin 2nci haftasında Amedspor, sahasında ağırladığı İstanbulspora 1-0 mağlup oldu. Saat 21.00de başlayan karşılaşma Diyarbakır Stadyumunda oynandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlunun da statta izlediği maçı 20 bini aşkın Amedspor taraftarı takip etti. İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, maçı öncesi tribünleri selamladı.

Amedspor- İstanbulspor maçı için stada giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatunun isminin protokolde yazılmaması üzerine taraftarların arasına girip maçı takip etti.


Eşbaşkanın ismi protokolde yok

Amedspor-İstanbulspor maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, isminin protokole yazılmaması üzerine taraftarların arasına inip maçı izledi.

Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakırdaki STK temsilcileri de protokolden ayrılıp Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da protokolden ayrıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama yapıldı:

Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Amedspor - İstanbulspor arasında bu akşam saat 21.00de başlayan maçta Eş Başkanımız Doğan Hatuna protokolde olması gereken yerde yer verilmemesi üzerine Eş Başkanımız Serra Bucak da kendisine ayrılan yeri terk etti. Eş Başkanlık sistemimize karşı yapılan bu tutumu kabul etmeyen Eş Başkanlarımız Bucak ve Hatun, DEM Parti Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri maçı Amedspor taraftarları arasında izlemektedir. Eş Başkanlarımız, halkın takımı olan Amedsporun her zaman yanında olmayı sürdürecektir. Kamuoyuna duyurulur.

Yapılan açıklamaya, Amedsporun Azrailler taraftar grubu başta olmak üzere diğer taraftar grupları ve halk destek verdi.

Ana Sayfaya Git