PeyamaKurd - Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABDden F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını, detaylar üzerindeki çalışmaların heyetler arasında sürdürüldüğünü bildirdi.
MSB kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.
ABDden F-16 tedarikiyle ilgili son duruma ilişkin soruları cevaplayan kaynaklar, Sözleşmeler imzalanmıştır, detayları üzerindeki çalışmalar karşılıklı heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla sürdürülmektedir. Detaylar üzerinde verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır. bilgisini verdi.
MSB kaynakları Rojava Özerk Yönetiminin yapmayı planladığı ve ertelediğini duyurduğu yerel seçimlere ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:
Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Savunma Bakanımız bu seçimlerin yapılmaması noktasında gerekli uyarıları yapmıştı. Bu sözde seçimlerin ertelemeden ziyade tamamen iptal edilmesi gerektiği konusunda uyarmıştık. Suriyenin Kuzeyinde yapılmak istenen bu sözde seçimler BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararına, Suriyenin toprak bütünlüğüne aykırıdır. Ertelenmesi değil, tamamen iptal edilmesi uyarımızı yineliyoruz.