AKP'den İsrail ile ticaret açıklaması: Katliam ayrı ticaret ayrı

AKP'den İsrail ile ticaret açıklaması: Katliam ayrı ticaret ayrı

PeyamaKurd - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İsrail'le ticaretin kayıt altında sürmesi gerektiğini söyledi. 

İzmir'de mermer ve doğaltaş fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, şunları söyledi:

“…Filistin'e yaptığımız ihracatlar da bizim İsrail'e ihracat diye görünür, İsrail gümrüklerinden geçer. Bir hassas çalışmaya da ihtiyaç olduğuna inanıyorum. İsrail'e yapılan bu uygulamada yani tamamen yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde yapılabilir. Çünkü Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en önemli bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir aynı zamanda.

İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani eyvallah, İsrail'in Filistin'de Müslümanlara Gazze'de yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz, eyvallah. Buna diyecek hiçbir şey yok.

Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili, çünkü İsrail Serbest Ticaret Antlaşmamızın olduğu bir ülke. Yani 6 satıp 1  aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum.

Bununla ilgili de arkadaşlarımızla da çalışıyoruz. Ekonomik koordinasyonla ilgili bakanlarımızla da tekrar gündeme alıp, bunu biraz daha dikkatlice, hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine ben şahsi olarak inanıyorum. Tabii ki partimizi veyahut da kabinemizi bağlayan bir söz değildir, ben biraz daha hassas bir ayarın olması gerektiğine inanıyorum.”