İran ve Rusya ittifakında ‘yeni bir anlaşma’ imzalandı

İran ve Rusya ittifakında ‘yeni bir anlaşma’ imzalandı

PeyamaKurd - İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ahmadiyan ve Rus mevkidaşı Petruşev, St. Petersburg'da düzenlenen güvenlik konferansında görüştü

İki ülke, güvenlik konferansının oturum aralarında yaptıkları görüşmelerin sonucunda güvenlik anlaşması imzalayarak ittifaklarını güçlendirdi.

Rusya, Tahran ile Tel Aviv arasındaki karşılıklı saldırıların arka planında İran-Batı çatışması da dahil olmak üzere son zamanlarda artan gerilimler karşısında bölgedeki hareketliliğini artırdı.

Rusya Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Petruşev ile İranlı mevkidaşının "Ortadoğu'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulundukları ve gerilimin daha fazla tırmanmasını önleme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları" belirtildi.

Rusya-İran ittifakının çeşitli alanlarda güçlenmesi, güvenlik anlayışı sürecine yeni bir boyut kazandırıyor. Her iki taraf da toplantıda en büyük dikkatin "güvenlik alanında Rusya-İran pratik iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin konulara" verildiğini vurguladı.

Bu gelişme yaşanırken ABD ve İngiltere dün İranlı bireylere ve şirketlere, insansız hava aracı endüstrisini ve ihracatını hedef alan yeni bir yaptırım paketi uygulama kararını açıkladı.